Noticias Valencia

22 noviembre, 2024
CastellóMarco analitza amb el Consell les vies de finançament del projecte GreenWet...

Marco analitza amb el Consell les vies de finançament del projecte GreenWet Marjaleria

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut una reunió amb la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, per a concretar la implicació del Consell en el projecte GreenWet Marjaleria i articular així el compromís de col·laboració que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va confirmar fa dues setmanes.

Marco ha agraït la ràpida resposta de la Generalitat i ha destacat el “gran interès que ha despertat el projecte, ja que es tracta d’una iniciativa ambiental que permetrà assajar en la Marjaleria una gestió innovadora de l’aigua que mitigue l’impacte del canvi climàtic en els recursos hídrics de la ciutat”.

Mira ha mostrat interès en aquest projecte de gestió de regs i de desenvolupament d’infraestructures hidràuliques i ha expressat la voluntat de posar-se a treballar amb el seu equip de tècnics per a veure la possibilitats de col·laboració de la seua conselleria amb l’Ajuntament de Castelló. Així, ambdues institucions mantindran més reunions de treball per a concretar la manera d’actuació perquè el GreenWet Marjaleria puga ser una realitat. En la reunió ha estat present la directora de l’Oficina de Projecció i Planificació Econòmica, Carmen Vilanova.

Solució a la contaminació i salinització

L’alcaldessa ha explicat que aquesta proposta va més enllà d’una actuació aïllada en la Marjaleria i que té vocació de ciutat. “Aquesta gestió integral, participativa i innovadora de l’aigua pretén recuperar l’aqüífer a través de l’aportació d’aigua de més qualitat mitigant dos problemes: la contaminació i la salinització”, ha subratllat. A més, també suposa la restauració ambiental de l’hàbitat, la creació d’un nou pulmó verd, la recuperació d’espècies autòctones que permeten, a més, augmentar la captació de CO2.

El projecte GreenWet establirà un nou model de gestió de l’aigua d’aiguamolls peri-urbans que permeta transformar-los en infraestructures verdes. Aquesta transformació es basa en tres pilars: la incorporació de solucions innovadores de sanejament i depuració local; un sistema de telecontrol per a decidir en temps real l’ús de l’aigua que ara es drena i s’aboca al mar i l’impuls d’accions d’innovació social.

En definitiva, Marco ha subratllat que “aquest projecte planteja actuacions destinades a la recuperació de la riquesa cultural, mediambiental i ecològica de la zona, amb una actuació innovadora que contribuïsca a mitigar els efectes del canvi climàtic, a fomentar la biodiversitat i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

MÉS DE L'AUTOR

EMPRESA

ENTRADES RECENTS