Noticias Valencia

2 enero, 2025
ValenciaL’iCamp Safor 2018 reedita l'èxit en una nova edició

L’iCamp Safor 2018 reedita l’èxit en una nova edició

El divendres a mig dia s’ha clausurat en l’Urbalab Gandia l’edició de 2018 de l’iCamp La Safor, un campament tecnològic en què han participat 25 persones dins del marc de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Sostenible de la Safor. Els participants, mitjançant metodologies innovadores i una setmana de treball intens, han pogut millorar la seua ocupabilitat, les seues competències personals i laborals i també les seues habilitats digitals i presència en xarxes socials. L’eix central de l’iCamp ha estat el posicionament on-line i l’establiment d’una marca personal sòlida i que els òbriga possibilitats professionals en el present i el futur. S’ha reeditat l’èxit de la primera edició d’iCamp que se celebrà en juliol de 2017.

La metodologia ha estat “gamificada”: els participants s’han enfrontat a diversos reptes i han treballat aspectes tan variats com la comunicació postural, la creació de videocurrículums i d’un “elevator pitch”, tècniques novedoses d’entrevista laboral com les “escape rooms”, etc. Una de les activitats de l’últim dia ha estat una sessió de “networking” amb representants de distintes empreses punteres de la Safor, on han pogut intercanviar impressions, fer contactes rellevants per al seu sector professional i posar en pràctica la redefinició de marca personal que han treballat al llarg de l’iCamp.

La jornada de clausura ha comptat amb la presència de representants de les distintes institucions participants en l’Acord Territorial per l’Ocupació: Generalitat Valenciana, Mancomunitat de Municipis, Ajuntament de Gandia, sindicats majoritaris i associacions empresarials.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat que “este és un dels campaments tecnològics més avançats del territori valencià, i és únic a la comarca perquè l’hem fet entre totes i tots, no l’hem copiat de ningú (potser ens el copiaran). Cal ser humil i ser qui som cadascú, però hem de saber posar-ho en valor per a trobar el nostre lloc de feina. Igual que Gandia ha hagut de refer la seua marca com a ciutat, cadascú ha d’elaborar i treballar una marca personal amb què poder mostrar qui és i competir en el mercat laboral. La gran notícia d’esta legislatura és que hem pogut comptar amb Generalitat, que té les competències en matèria d’ocupació i que ha sabut acostar-se al territori per a treballar amb les administracions locals.”

Per la seua banda, la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació (responsable de l’Urbalab), Alícia Izquierdo, ha assegurat que “l’Urbalab Gandia vol ser i és el lloc de referència a Gandia i a la comarca de la redefinició empresarial i professional, la innovació i la digitalització; tenim unes instal·lacions obertes a la gent, una programació molt completa que no comença ni acaba amb l’iCamp, i un equip humà magnífic que vull aprofitar per a felicitar per la tasca que han fet al llarg de la durada de l’iCamp i de tota esta edició de l’Acord Territorial.”
Tomàs Ferrandis, president de la Mancomunitat de Municips de la Safor, ha recordat que “l’Acord és una oportunitat de col·laboració magnífica entre administracions, és un èxit poder treballar colze a colze per a millorar la situació professional de la gent de la Safor. Ja vam dir en la primera edició que no seria la típica formació o curset, sinó que seria una ferramenta molt més moderna i participativa: eixe desig inicial s’ha complit i anem ja a per una tercera edició de l’Acord i de l’iCamp”.

”És important que les polítiques d’ocupació no siguen només municipals de Gandia sinó que s’integren amb la Mancomunitat i l’oferta tinga una dimensió comarcal. L’Acord Territorial de la Safor ha mostrat aspectes molt innovadors, hi ha noves realitats a què cal adaptar-se, com les xarxes socials, i això ha sigut possible gràcies a l’equip tan competent de què disposa Urbalab.”, ha resaltat Josep Antoni Carrascosa, secretari comarcal de CCOO.

Des de la UGT, el secretari intercomarcal, Raül Roselló, ha destacat que la metodologia de cooperació entre administracions i agents socials ha funcionat molt bé: “no només s’innova en l’empresa privada, sinó que cal innovar en les formes en què s’ajuda a les persones. Cal consolidar esta metodologia i seguir inventant coses noves que permeten a la gent tindre un treball més digne i millors aspiracions en la vida.”

Miguel Todolí, president de FAES ha felicitat els organitzadors de l’iCamp pel seu èxit: “En un entorn de constant evolució tecnològica, la capacitat de ser més visibles, fa ḿes fàcil trobar un bon lloc de feina. Cal invertir en una “cultura de marca”, en un millor posicionament que permeta posar en contacte les empreses amb els treballadors que necessiten.”
Finalment, la directora general del SERVEF, Rocío Briones, ha explicat les seues impresions sobre l’experiència de networking entre els participants i les empreses. “No podem atribuir-nos tot el mèrit, perquè són les empreses les que generen ocupació, però les dades són indiscutibles: l’atur ha baixat un 22% en esta comarca, i seguirem apostant per aquest tipus d’iniciatives.”

MÉS DE L'AUTOR

EMPRESA

ENTRADES RECENTS