Noticias Valencia

21 noviembre, 2024
CastellóJosé Marti i Mónica Oltra signen el protocol d'intencions

José Marti i Mónica Oltra signen el protocol d’intencions

José Marti i Mónica Oltra signen el protocol d’intencions que desenvolupa l’aplicació de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius a la província de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han signat hui un protocol d’intenció per al desenvolupament de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generaltiat Valenciana, l’objectiu de la qual és la consecució de la màxima eficàcia en l’atenció de les persones vulnerables. L’adaptació de la Diputació de Castelló a la nova realitat legal ha requerit la incorporació als seus pressupostos de Reactivem Castelló 2021 d’una partida de 4.151.000 euros per a fer front al cost del personal i les polítiques socials en els municipis de la província de fins a 10.000 habitants, que anteriorment eren competència de la Generalitat Valenciana.

A partir d’aquest moment, la institució provincial serà a càrrec del cost de les ajudes d’emergència, les prestacions d’atenció primària i els 117 professionals que conformen els equips socials d’aquests ajuntaments.

Amb aquests recursos es garanteix que les persones vulnerables de l’àmbit rural disposen d’ajudes per a aliments i per a fer front al pagament dels rebuts de lloguer, llum, aigua i gas.

En la roda de premsa posterior a la signatura del protocol, el president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat que el text rubricat hui “és el reflex de la bona sintonia que existeix entre les dues administracions”, que tenen en els serveis socials “el seu gran repte”. Assegura que “així era abans de la pandèmia i, més si cap, en l’actualitat, quan tots estem veient la importància de l’existència d’una sanitat pública forta i una atenció social universal”.

Per això, ha agraït la presència en la Diputació de la vicepresidenta Oltra, qui “des del primer minut ha deixat patente el seu interés perquè la província de Castelló dispose dels majors recursos possibles per a l’atenció dels seus ciutadans”. A més, ha qualificat de “molt important” el nou protocol perquè “dels 135 municipis de les comarques de Castelló, 124 tenen menys de 10.000 habitants.

Martí també ha fet referència “a l’interés comú de totes dues administracions de posar a les persones per damunt de tot, perquè totes elles disposen dels mateixos drets, visquen on visquen”.
També ha recordat “el repte que ens marquem en 2019 quan vam accedir al govern de la Diputació de Castelló, d’impulsar noves infraestructures, acabar amb les competències impròpies i establir les bases d’una política de col·laboració en benefici dels municipis”.

Per part seua, la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat la importància del pas donat en el dia de hui, que “forma part del procés de construcció d’un sistema públic valencià de serveis socials, que no existia, i de l’ordenació dels recursos dispersos que hi havia”. Ha afegit que “hem culminat el que és el finançament de l’atenció primera, conforme estableix la Llei de Serveis Socials Inclusius aprovada en 2019, que efectivament, estableix que les diputacions assumeixen l’import econòmic dels municipis de fins a 10.000 habitants i la Generalitat s’encarrega de les poblacions de més de 10.000 habitants”. Arribats a aquest punt, “passem una pàgina important que ens permet continuar treballant en altres assumptes igualment importants”.

En la rode de premsa també ha intervingut la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, qui ha incidit en què amb la nova llei i la signatura del protocol “fem un important esforç econòmic amb el guanyem totes i tots perquè estic convençuda que la Conselleria d’Igualtat invertirà en una altra mena de projectes socials a la província de Castelló els recursos que fins ara dedicava als serveis socials dels municipis de fins a deu mil habitants”.

MÉS DE L'AUTOR

EMPRESA

ENTRADES RECENTS