JOAN RIBÓ REIVINDICA «VALÈNCIA COM UNA CIUTAT AMABLE, ACCESSIBLE I INTEGRADORA» EN LA PLACEMAKING WEEK EUROPE 2019
L’alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha participat en l’esdeveniment Placemaking Week Europe 2019, festival de co-disseny urbà que se celebra a La Marina de València fins el proper dissabte 15 de juny. «Només aconseguirem ciutats a la mesura de les persones si són les persones les qui dissenyen de forma col·lectiva la seua ciutat», ha argumentat.
L’alcalde de València en funcions, Joan Ribó, ha destacat «l’objectiu que han marcat els quatre últims anys de govern a València, per a millorar l’espai públic, la qualitat de vida de les persones i la mobilitat». «Volem una ciutat amable, còmoda, accessible, segura, inclusiva i integradora, i la creem inspirats en els valors del placemaking», ha afegit.
D’altra banda, Joan Ribó ha assegurat que «només aconseguirem ciutats a la mesura de les persones si són les persones les qui dissenyen de forma col·lectiva la seua ciutat». «Per a aconseguir este objectiu, des de l’administració hem de trencar motles, qüestionar-nos fórmules i guanyar en transparència i flexibilitat. Un repte que hem emprés inspirats en el concepte de ‘burocràcia creativa’», ha explicat.
Així mateix, l’alcalde en funcions ha insistit en la importància de la creativitat com «un valor transversal per a fer ciutat». «Una bona mostra d’això és esta associació que ha impulsat la candidatura de la ciutat de València, per a ser la capital mundial del disseny l’any 2022».
FESTIVAL DE CO-DISSENY URBÀ
El Placemaking Week Europe 2019, considerat com el major festival de co-disseny urbà europeu, es desenvolupa a La Marina de València fins al dissabte 15 de juny. Durant quatre jornades, este espai acull més de 35 tallers interactius, visites, exposicions i 20 conferències magistrals mitjançant la participació de 150 ponents.
L’impulsor del Placemaking, Fred Kent, ha afirmat que «els millors llocs tenen la millor vida social», mentre que el director general del Consorci València 2007, Vicent Llorens, ha destacat «l’experiència de repensar l’espai de la Marina perquè interesse a tot el món».
Estes activitats giren entorn de cinc eixos: placemaking per a la innovació, burocràcia creativa, intercanvi de pràctiques de placemaking, el futur de les ciutats a través del placemaking i els fronts marítims. A més, el programa inclou visites per la ciutat de València i diverses activitats relacionades amb la nàutica i la cultura. Una dels tallers més destacats és el del creador del concepte «ciutat creativa», Charles Landry, qui advoca per «les ciutats centrades en l’humà i en persones amb drets i responsabilitats».
L’esdeveniment, en el qual participa l’Ajuntament de València, està organitzat per la Marina de València, Stipo i European Placemaking i compta amb la col·laboració de la Associació València Capital del Disseny, Las Naves, Labora, F.Iniciatives i l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.