Gandia porta endavant els diferents Plans d’Igualtat, a nivell municipal i intern del propi ajuntament, així com l’adhesió als diferents pactes, com ara bé el Pacte Ciutadà Municipal contra la violència o el Pacte Valencià contra la violència de gènere, i masclista.
“En aquesta línia de treball continua, s’emmarca l’acció de sensibilització en la lluita contra la violència de gènere, finançada totalment amb els fons destinats a l’Ajuntament de Gandia del Pacte d’Estat contra la violència de gènere”, ha assegurat aquest matí la Cap tècnica del departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Roser Pérez. Aquests fons són destinats amb la finalitat de realitzar projectes, programes o accions per al desenvolupament de diferents mesures per a treballar, sensibilitzar i previndre en matèria de violència de gènere. “La finalitat és reforçar el paper dels nostres serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència de gènere, per tal de fer arribar a la ciutadania dels recursos gratuïts que tenen al seu abast, així com oferir informació útil i pràctica”, ha explicat l’Agent d’Igualtat municipal, Ether Vidal.
L’empresa Creativados ha sigut l’encarregada d’executar la idea, que naix de l’àrea, amb l’elaboració del vídeo principal que posa rostre a aquesta acció, així com la creació d’un web, www.igualtatgandia.com, on es trobaran tots els recursos telèfons d’interés i professionals dels que es compon l’àrea d’Igualtat i on poden rebre assessorament i ser derivats per les diferents temàtiques.
“No mires cap a un altre costat, és el lema amb què pretenem precisament apel·lar a tota la població amb la seua implicació en la denuncia i actuació front al masclisme i la violència de gènere”.
L’acció consta de diverses línies d’actuació, dirigides a la informació, conscienciació i participació per a la ciutadania. Amb aquesta última línia, l’àrea d’igualtat va voler implicar en la major mesura a les diferents associacions d’empresaris i comerciants del municipi, per tal de visibilitzar les campanyes i col·laborar activament amb la lluita contra la violència de gènere. Els comerços des del primer moment van voler participar de forma activa en aquesta lluita contra la violència, i se’ls va proposar col·locar enganxines als aparadors, amb els principals telèfons d’acció per a actuar davant la violència de gènere, així com tindre al costat dels mostradors dels comerços flyers amb tota la informació a l’abast de la ciutadania per a saber on acudir en cas de veure o patir algun cas de violència de gènere. “Els comerciants estem bocats amb aquesta campanya i anem a informar als nostres clients. Només evitant un nou cas de violència masclista, ja serà un èxit”, ha assegurat el president de la Cooperativa de Comerciants del Centre Històric, Pedro Izquierdo.
“Els empresaris hem de ser conscients que cal estar en alerta continua contra la violència de gènere. I caldria anar més enllà. Pensem que una part important per a la resolució del problema és poder garantir l’estabilitat econòmica de les dones víctimes perquè no tinguen por de deixar els seus agressors”, ha explicat el representant de la Federació d’Empresaris de la Safor (FAES), Ramon Soler.
El principal objectiu, en definitiva, és traslladar a la ciutadania un missatge clar i concís en contra de la violència masclista. “A més, creguem molt necessària aquesta col·laboració amb els diferents establiments, ja que són els i les professionals que es troben dia a dia amb les dones, i poden ser una part clau d’aquesta tasca de prevenció. En aquesta campanya, també utilitzarem les diferents xarxes socials, amb la difusió dels materials que tenim al nostre abast”.
El vídeo “No mires cap a un altre costat” tracta de sensibilitzar, des d’una postura que s’allunya del victimisme, mostrant un discurs fort i de rebuig cap al masclisme i els maltractadors. També cal destacar que ha sigut molt important la implicació de dones i homes referents de Gandia en aquest vídeo, per tal de treballar de forma transversal el desterrament dels prejudicis i estereotips entorn a la violència de gènere. Per a l’elaboració d’aquest vídeo s’han seguit les recomanacions de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona.
Els cartells estaran distribuïts pels llocs més concorreguts de la ciutat, amb la intenció de que totes i tots ens sentim amb el deure d’actuar davant d’aquesta xacra social, per tal de no mirar cap a un altre costat davant del masclisme. La dona que posa rostre al cartell és l’actriu gandiana, Erika Sanz Moreno.
Encuentra tu ETT mas cercana