Noticias Valencia

21 noviembre, 2024
AlacantEl Consell Rector de l'Agència Local de Desenvolupament es reuneix en el...

El Consell Rector de l’Agència Local de Desenvolupament es reuneix en el Centre El Tossalet

El Consell Rector de l’Agència Local de Desenvolupament d’Alacant ha celebrat hui una sessió ordinària, presidida pel regidor Carlos Castillo, per a donar compte de l’Informe d’activitats del segon semestre de 2018 i l’inventari de 2019.

La trobada s’ha desenvolupat en les instal·lacions de Centre d’Ocupació i Formació de la zona nord d’Alacant “El *Tossalet”, perquè els membres del consell conéixer de primera mà les activitats que allí es desenvolupen, així com al personal tècnic.

Com a colofó de la reunió i la visita realitzada a les instal·lacions, l’alumnat del curs de formació de Tècniques Bàsiques de Cuina que s’està impartint allí ha preparat un menjar de degustació, a la qual també ha assistit com a convidat especial l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.

Les activitats de formació i orientació per a l’ocupació

Des dels seus inicis, l’Agència Local col·labora amb LABORA (antic SERVEF) en accions de formació, orientació i intermediació laboral. L’any 2012 va obtindre l’acreditació com a Agència de Col·locació sense ànim de lucre i en 2015 es va integrar en la Xarxa Orienta de la Generalitat Valenciana.

Durant el semestre de juliol a desembre de 2018 els serveis d’orientació i intermediació han atés a un total de 779 persones, fonamentalment de 26 i 55 anys, de les quals més de 500 han assistit a xarrades informatives d’acolliment.

Al llarg d’aquests sis mesos s’han realitzat un total de 29 accions formatives que sumen més de 2.000 hores de formació per a un total de 498 alumnes.

Els cursos realitzats tenen per objectiu capacitar a l’alumnat en professions i oficis que les empreses demanden en l’actualitat. En col·laboració amb el Labora-SERVEF s’han realitzat cursos conduents a obtindre certificats de professionalitat com són els d’Operacions bàsiques de cuina i Serveis de restaurant. Amb l’Escola d’Organització Industrial (EOI) la formació s’ha centrat en professions tecnològiques com són les de Dissenyador de videojocs, Programari Tester o Tecnologies immersives. Un tercer grup són els cursos impartits en col·laboració amb la Fundació Laboral de la Construcció de la Comunitat Valenciana amb activitats tals com Operador de carretó elevador, Treballs en altura o Prevenció de riscos laborals.

A més d’aquests, s’han impartit formació amb recursos de la pròpia Agència els cursos de Dependent de carnisseria-xarcuteria, Vigilant de seguretat i Alfabetització informàtica, entre altres.

Al desembre de 2018 es va fer una nova contractació del Servei d’orientació per a l’ocupació inclosa l’el Pla Integral Zona Nord d’Alacant, la finalitat de la qual és afavorir l’accés a l’ús dels col·lectius més vulnerables. Durant dos anys, orientadors laborals realitzaran accions d’assessorament i formació per a la població dels barris de Verge del Remei, Colònia Requena, Verge del Carmen, Joan XXIII, 400 Habitatges i Sidi Ifni-Nou Alacant.

Emprenedoria
Altra dels eixos importants de l’Agència és el foment de l’emprenedoria, que durant aquest semestre ha parat atenció personalitzada a més de 400 emprenedors, fonamentalment a través de l’Oficina d’Assessorament Persona Emprenedora i ha donat d’alta en el Punt PAE a 85 noves empreses (autònoms i societats).

El Centre d’Emprenedors, que este any celebrarà el seu X Aniversari, ha mantingut una intensa activitat amb més de 30 activitats programades i ha rebut al llarg de tot el 2018 prop de 3.000 assistents.

L’Agència completa el seu ventall formatiu amb les activitats desenvolupades a l’Escola de Talent Femení, les Jornades d’alta Direcció Empresarial organitzades en col·laboració amb JOVEMPA i els cursos Aula UA Emprén que s’imparteixen als estudiants de la Universitat d’Alacant.

A més, a través dels Vivers d’Empreses “Príncep Felip” i “Alacant Emprén”, l’excel·lència del qual ha sigut reconeguda recentment en els Premis Funcas, es tanca el cercle d’atenció a emprenedors proporcionant allotjament a empreses i professionals que posen en marxa nous negocis o projectes. En l’actualitat aquests vivers tenen una ocupació del 100% el primer d’ells i del 96% el segon, i han creat més de 350 llocs de treball entre els directes i els indirectes durant enguany.

Activitats destacades
En aquest segon semestre de 2018, cal destacar la IX Edició Focus Pime i Emprenedoria Alacant 2018, una trobada empresarial que se celebra tots els anys en col·laboració amb IVACE i que en aquesta ocasió va girar entorn de la “Indústria 4.0: La nova revolució industrial”. A ell es van desenvolupar 14 activitats diferents a les que van assistir més de 600 persones.

Esment especial mereix l’I Congrés de Transformació Social i Humana, un innovador esdeveniment que el 12 de desembre va congregar a més de 1.500 persones entre els assistents a l’Auditori de la Diputació d’Alacant i les persones que es van connectar per streaming. En aquesta jornada van participar ponents de la talla d’Inocencio Arias, Fernando González *Urbaneja, Manuel Cerdán, Manuel Campo Vidal, Irene Villa, Javier Fernández Aguado o Alex Rovira entre molts altres destacats professionals.

Així mateix, cal esmentar les subvencions concedides, en el marc del programa Ocupa’t Alacant, a entitats entitats sense ànim de lucre que realitzen accions d’orientació formació i inserció en col·lectius vulnerables. Un total de 120.000 euros que han ajudat a finançar els projectes presentats per les següents entitats: Anilia, ADACEA, Fundació Secretariat Gitano, Natzaret, Creu Roja, FEVES, CC.OO. Fundació Nova Feina, ASPALI, APSA, JOVEMPA, FIVESORD, Consell de la Joventut, Radi Ecca i Mon Jove.

EDUSI
Dins de les activitats de l’Agència Local, mereixen un esment especial les activitats desenvolupades dins de l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible (*EDUSI), que té com a missió la recuperació i dinamització d’una àrea urbana que inclou quatre barris històrics i aire està compresa entre la zona dels dos castells de la ciutat.

L’Agència Local participa amb tres operacions. En primer lloc, el servei d’Orientació i Formació per a l’Ocupació i l’Emprenedoria i que compta amb quatre orientadores i en el qual s’impartiran, a més, accions formatives dirigides, prioritàriament, als residents en la zona. El servei va iniciar la seua activitat al novembre de 2018 i durant aquests dos mesos s’han impartit 8 cursos de formació en els quals han participat més de 100 alumnes.

Un altre és el programa *Impulsacultura Projecta, organitzat entre l’Agència Local i la Regidoria de Cultura per a la *mentorización i acceleració de projectes generats a la ciutat dins del sector de les indústries culturals i creatives. El 15 de novembre va donar començament aquest programa en el qual es van seleccionar 15 projectes per a *mentorizar i 5 en reserva.

Finalment cal ressaltar el pla de dotació municipal per a la creació de nous espais per a l’atenció social i inserció laboral. A través d’aquesta operació s’ha habilitat l’espai necessari per a la ubicació dels serveis d’orientació laboral, intermediació, assessorament per a l’emprenedoria, assistència tècnica d’informació, sala de noves tecnologies, amb 16 equips informàtics, i sala polivalent habilitada per a un aforament de 40 persones.

MÉS DE L'AUTOR

EMPRESA

ENTRADES RECENTS