La regidora d’Infraestructura Verda de l’Ajuntament de Castelló, Isabel Granero, està supervisant l’estat dels paratges naturals de la ciutat, entre ells el de la ermita de la Magdalena, on es realitza periòdicament el manteniment per a garantir la conservació d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat. «Cal mantindre la massa forestal existent, que consta en la seua majoria d’espècies autòctones, per a no perjudicar el paratge natural», ha explicat la edila, matizant que és la millor línia de conservació. «Cal deixar que la naturalesa seguisca el seu curs i és normal que durant els mesos d’estiu la massa forestal es veja més seca, fins que arriben les pluges».
Granero ha inspeccionat així sobre el terreny l’estat del paratge natural municipal de la Magdalena, en el qual en els últims anys s’ha desenvolupat un projecte de millora que inclou la repoblació forestal de l’espècie Pinus halepensis, complementada amb altres espècies de tipus arbustiu.
També s’han fet tractaments silvícoles encaminats al desenvolupament de la massa forestal ja existent, potenciant els millors peus mitjançant podes i desbrossaments selectius i eliminant tota la vegetació al·lòctona existent (Atzavara americana). A més, i com a mesura de prevenció davant incendis forestals, es va desenvolupar una xarxa d’hidrants en la zona, que és un equip que subministra gran quantitat d’aigua en poc temps.
La visita de la regidora d’Infraestructura Verda a la Magdalena forma part del treball previ per a l’elaboració d’un pla director d’arbratge i zones verdes, que serà el punt de partida d’una estratègia de gestió racional i planificació de les infraestructures verdes de la ciutat. Aquest document serà el marc de referència de totes les operacions que afecten els arbres i els espais verds de la capital i la seua posada en marxa és un dels compromisos aconseguits per l’equip de govern en el Acord de Fadrell.