Noticias Valencia

21 diciembre, 2024
ValenciaLa campanya municipal contra el racisme arriba als instituts de Gandia

La campanya municipal contra el racisme arriba als instituts de Gandia

La regidora delegada de Polítiques Educatives, Laura Morant, i el regidor delegat de Responsabilitat Social, Nahuel González, al costat del músic Julio Maloa, i la treballadora social de l’agència Pangea, Maira Archundia, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a presentar la campanya de conscienciació contra el racisme i a favor de la multiculturalitat que començarà dimecres que ve 6 de març en els centres educatius de Gandia.
Nahuel González ha explicat que “la xenofòbia és una xacra que, lamentablement forma part del dia a dia de moltes persones que pateixen agressions diàries o microrracismes en molts àmbits socials de la nostra ciutat i que s’han de combatre des de l’ajuntament de Gandia”.
Com ja informem, el mes de febrer passat va començar una primera fase amb la cartelleria de la campanya DIUEN, amb la qual es pretén desmuntar missatges racistes i xenòfobs utilitzant el paral·lelisme amb rumors històrics de la nostra ciutat.
Una segona fase destinada als centres educatius és la que donarà començament dimecres que ve dia 6 de març. “El que es pretén és que els xiquets i xiquetes que són el futur de Gandia, prenguen consciència de la multiculturalitat. En la vida tots tenim una particularitat i ser diferent no és dolent, sinó tot el contrari; ser diferent enriqueix a la societat”.
Un total de 23 centres educatius de Gandia formaran part d’aquesta experiència pionera; aquesta setmana ja començaran les xarrades i activitats en els quatre instituts de la ciutat.
Julio Maloa, vocalista del desaparegut grup La Raiz i actualment integrant del grup Boikot, serà una de les persones que comptarà la seua experiència vital als joves. Julio va arribar sent un adolescent a Gandia procedent de Moçambic. És un veí més de la nostra ciutat que ha triomfat en la música. “És un orgull que haja omplit estadis de futbol i haja pogut transmetre la seua cultura i el seu art a milers de persones en tot l’estat espanyol”, ha afegit el regidor. Julio Maloa és l’exemple per a entendre que, malgrat les dificultats que es presenten en la vida per ser d’un origen diferent, es poden aconseguir objectius.
Maloa ha abordat el tema de la frustració que pateix una persona migrant davant un canvi de vida. “Ha sigut igual de difícil per a mi com per a qualsevol persona. A mi se m’ha donat bé en el món de la música, però considere que la gent que ve de fora també té molts altres talents, perquè molts d’ells venen amb títols que després ací no se’ls convaliden. Han de partir de zero” Entre altres activitats didàctiques, el músic a més de les xarrades en instituts, té previst realitzar tallers de hip-hop en els col·legis.
Maira Archundia, per la seua condició de mediadora social, aportarà en les reunions amb els joves una visió tècnica de la migració. “És important traslladar el moviment migratori i la realitat que es viu dins d’aquesta situació, a l’àmbit educatiu”, ha comentat Archundia.
Finalment, Laura Morant ha manifestat que “tant l’escola com la família són espais importants per a poder transmetre valors democràtics de respecte i tolerància. Hui dia el racisme i la xenofòbia constitueixen una de les principals amenaces per al funcionament democràtic de la societat”. Així mateix ha recordat que cal acabar amb afirmacions que no són certes sobre els migrants igual que amb els microrracismes.
Des de l’ajuntament s’ha agraït als instituts i col·legis de Gandia per la seua implicació en aquest projecte.

MÉS DE L'AUTOR

EMPRESA

ENTRADES RECENTS