El Grau tindrà una nova façana urbana entre el Camí Vell del Mar i els Tallers del Port. El Pla d’Ordenació Detallada (POD), ara en exposició pública, projecta la transformació urbanística residencial d’un quilòmetre de longitud que, a més de crear una nova vora de ciutat, articularà una nova connexió entre el Camí Vell del Mar, l’avinguda del Port i la del Mar.
També es preveuen desenvolupaments que milloren els entorns del col·legi L’Illa, on es completen pomes residencials, carrers i es projecten dues noves zones verdes en les proximitats, i de l’IES Miquel Peris, al costat del que es planifica sòl dotacional des del centre docent fins al Camí Caminàs, inclosa també una zona verda que potencie els valors ambientals i paisatgístics de l’entorn. Aquestes són algunes de les propostes arreplegades en els plànols d’ordenació del Grau i que s’han exposat avui en el Casal Jove durant la celebració de la sessió informativa oberta.
Aquest desenvolupament s’ha dividit en diferents unitats d’execució residencial, que sumen en global prop de 60.000 metres quadrats, per a facilitar la seua execució. Aquesta és una de les idees que han plantejat el coordinador de Desenvolupament de la Ciutat, Fernando Calduch, i la cap de Planejament Urbanístic, Consuelo Leal, durant la sessió a la qual també ha assistit el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó.
El nou planejament urbanístic a escala de barri també incorpora en el Grau l’ordenació aprovada en el pla d’actuació integrada que permetrà urbanitzar la futura plaça Josefina López, la tramitació de la qual ja ha culminat i està previst licitar les obres –tant de la plaça com de la urbanització de vials- perquè les obres puguen començar en el primer trimestre de 2019. Segons va explicar el també regidor d’Urbanisme, Rafa Simó, en el ple del passat dijous aquesta actuació permetrà cosir un buit urbana, dignificar l’entorn de la piscina Emili Fabregat i del centre de salut, habilitar mig centenar de places d’aparcament en un nou vial que vorejarà el traçat de la via del tren i completar una urbanització que havia de fer conclòs en 2009 i que va quedar a mig fer.
Quant a les seccions viàries, una de les propostes que s’arrepleguen en la documentació exposada al públic s’inclou el Camí Senillar, on es manté descoberta la sèquia d’acord a l’aposta per posar en valor les infraestructures hidràuliques com a connectors ecològics, a més d’habilitar voreres per als recorreguts per als vianants.