L’Ajuntament d’Almassora va a iniciar un programa contra l’assetjament escolar que abastarà a totes les parts afectades en un conflicte d’aquestes característiques. La primera mesura impulsada per la Regidoria d’Educació serà un taller per a adults, preferentment pares, mares i docents, que impartirà la psicòloga Laura Díaz de Entresotos el 5 de maig en la Casa de la Música.
L’entrada al recinte serà gratuïta prèvia inscripció telemàtica (a partir del 23 d’abril en www.almassora.es). El taller, que es durà a terme entre les 10 i les 14 hores, abordarà les causes de l’assetjament escolar, ensenyarà a les famílies a distingir aquest tipus de violència de conflictes puntuals i per on començar per a acabar amb el problema. La psicòloga interrogarà a les famílies sobre el seu paper a l’hora de lluitar contra l’assetjament en les aules i oferirà eines per a la prevenció, segons ha indicat la regidora de l’àrea, María José Tormo.
Fins a 120 persones podran participar en aquest cicle que no permetrà l’assistència de menors d’edat, a excepció de bebès de fins a sis mesos. No en va, l’Ajuntament d’Almassora prepararà més endavant altres accions contra l’assetjament dirigides a xiquets i xiquetes. No obstant açò, el taller del pròxim mes de maig està enfocat a la prevenció i resolució del conflicte en l’edat adulta.
Aquest taller sobre assetjament escolar està vinculat estretament amb la conferència que la pròpia psicòloga impartirà un dia abans, en la vesprada del divendres 4 de maig, sobre “Adolescents en xarxa”. La Casa de la Música acollirà entre les 18.30 i les 20 hores una xarrada que abordarà l’ús de les noves tecnologies com a eina per a les relacions socials dels adolescents.
“Aquesta realitat ens deixa als pares desconcertats davant la impossibilitat de controlar tot el que ocorre en les seues vides. Com podem educar als nostres fills en l’ús de les noves tecnologies que, sovint, ens resulten tan desconegudes i/o incomprensibles a nosaltres mateixos?”, es pregunta Díaz de Entresotos. Els assistents exploraran les oportunitats que suposen aquestes tecnologies i la connexió al món que permeten entre els seus usuaris, però també abordaran les amenaces que genera el seu mal ús, així com la censura, la intromissió i la violència que poden portar aparellades.
«Adolescents en xarxa” i “Assetjament escolar” formen part del cicle anual programat per la Regidoria d’Educació enfocat a famílies i docents sobre problemàtiques vinculades a xiquets i adolescents. En aquesta ocasió, el departament se centrarà en la violència dins de les aules, sovint vinculada amb les noves tecnologies.